nedjelja, 19. siječnja 2014.

Kapuz kiseli z domaćemi kumbasici i vinon, z peknjice

Prišal je h Matujan voz kapuza,
voz kapuza kiselega 
Joj, joj, joj konpir i fažol 
slana riba i palenta - to je se dobro!

Za 4 peršone van rabi:

Pol kila kiselega kapuza 
4 pari kumbasic 
4 česni česna 
1 žlica dobre prašće masti 
par listi javorike  
popar va zrne 
žmuj (1,5 dl) belega vina (kastafske Belice) 
po voje soli al malo Vegete (ne preveć, aš su i kapuz i kumbasice slani)

Steplite peknjicu na 220°C.
Široku suru (bi bilo boje ako je zemjana, ma i saka druga će bit dobra) pomažite z mastun. Na to rastresite kiseli kapuz, sakuda jednako.
Česan olupite i prerežite napol, pa zarivajte va kapuz na par mesti. Hitite i par zrni popra i par opraneh listi javorike.
Odzgor kapuza stavite dobre domaće kumbasice, po dugen zrežene napol.
Se skupa zalejte z belen vinon.
Pokrijte z aluminijskun foljun, na ke štikadenton prošupite par škujic da more sapa hodit vanka. Pečite jeno pol ure, pa znamite folju i pečite još kvarat ure, al malićo manje, da se odzgor lepo zapeče.

Obed po domaću je parićan. Hten skuhajte palentu, običnu al konpiricu, a morete za gušt odzgor zribat i trdega ovčega sira. I ne pozabite na žmuj vina da jilo lagje gre zdolun!

A potla obeda, nemojte zajeno zaspat, morete malo i zatancat da se one prokjete štrige od kalorij preveć ne ćapaju!


Nema komentara:

Objavi komentar