voz kapuza kiselega
Joj, joj, joj konpir i fažol
slana riba i palenta - to je se dobro!
Pol kila
kiselega kapuza
4
pari kumbasic
4
česni česna
1
žlica dobre prašće masti
par
listi javorike
popar
va zrne
žmuj
(1,5 dl) belega vina (kastafske Belice)
po
voje soli al malo Vegete (ne preveć, aš su i kapuz i kumbasice slani)
Steplite
peknjicu na 220°C.
Široku
suru (bi bilo boje ako je zemjana, ma i saka druga će bit dobra) pomažite z
mastun. Na to rastresite kiseli kapuz, sakuda jednako.
Česan
olupite i prerežite napol, pa zarivajte va kapuz na par mesti. Hitite i par
zrni popra i par opraneh listi javorike.
Odzgor
kapuza stavite dobre domaće kumbasice, po dugen zrežene napol.
Se
skupa zalejte z belen vinon.
Pokrijte
z aluminijskun foljun, na ke štikadenton prošupite par škujic da more sapa
hodit vanka. Pečite jeno pol ure, pa znamite folju i pečite još kvarat ure, al
malićo manje, da se odzgor lepo zapeče.
Obed
po domaću je parićan. Hten skuhajte palentu, običnu al konpiricu, a morete za
gušt odzgor zribat i trdega ovčega sira. I ne pozabite na žmuj vina da jilo
lagje gre zdolun!
A potla obeda, nemojte zajeno zaspat, morete malo i zatancat da se one prokjete štrige od kalorij preveć ne ćapaju!
Nema komentara:
Objavi komentar