subota, 18. siječnja 2014.

Homo frigat fritule!

Te miće, slatke balice si rada pojimo!
Fanj let nazad, ovi današnji kolači se nisu užali delat za sagdan, a i nekako su se delali najveć po grade, ne po seleh. Ma fritulice, al ulenjaki kako jih još tu pul nas zovu, bile su slatko i za sagdan i za blagdan i va grade i po seleh. Mepar, da ni ženske ka ih ne ume storit,  ni domaće, a ni prišlice. A moru se storit na fanj modi, more se va njih sačesa nadrobit. Ma mane su najboje po oven ricete:

  • 40 deki muke
  • 1 jušna žlica pecilnega praha
  • 10 deki cukara
  • 1 mića žličica soli
  • 1 lemuncin
  • 2 deci jogurta
  • 35 deki jabuk
  • 3 jaja
  • pol deca rakije
Htemu van još rabi uje za friganje i cukar va prahu za dobro posipat po fritulah. Ako volite, va testo morete zmešat i malo cizib.


Va muku zmešajte pecilni prah i sol. Zribajte i ocedite lemuncin, pa to zmešajte z jogurton i rakijun. Ostržite i zribajte jabuki.
Jaja dobro stucite s cukaron. Va to zmešajte zribane jabuki i jogurt rakijun i lemuncinon. Po malo nutra mešajte i muku. Gotovo testo bi trebe bit lepo glatko, ne preveć trdo, da se more lepo z manjun žlicun znimat i stavjat va vrelo uje. Frigajte jih do lepega zlatnega kolora, pa jih onda znamite vanka na kakovu krpu (nemojte onu blatnu od črepi, leh čistu!) da se uje ocedi, pa komać onda stavite va terinicu ili na pijat i posipajte fanj cukara va prahe po njimi.
Najboje za jist su još mjačne i vele kot malo veći oreh.

Još sličic:

Nema komentara:

Objavi komentar