Fanj judi san čula povedat da njin deca ne jidu rada zelenjavu, panajma takovu kot ča j' por. Moji fakini ponemeju saki put kad va butege pasan okol pora i ne zamen magar jenega. Oni bi ga jili sakako i saki dan. Najveć njin se pijaža pita od pora na ki god mod ćeš. Ovaj put njin pečen otprtu pitu al kako bi se po modernu reklo tart al po frančeskem quiche.
Pa da vidimo ča mi rabi za nas četiri jako lačneh (ma boje reć lakomeh), ako ča trebe poć dokupit (ma mislin da se iman doma):
za testo:
3 žmuji mehke muke (to bi bilo 6 deci se skupa)
2 miće žličice soli
15 deki putra
1 jaje
2-2,5 žlice vrhnja kiselega
1,5 mića žličica šode bikarbone
10 žlic mrzle vode,
a za filu:
0,5 kila pora
0,5 kila skute
20 deki hamburger pancete (al vratine, a more i dobra kobasica)
2 jaja
2,5 deci vrhnja kiselega
malo papra i soli
malo putra za pofrigat pancetu
malo petrsina, origana i par listići kuša.
Još mi rabi kalup i masna karta za kalup obložit. I to j' se. Iman okruglega, 36 centimetri širokega, jušto za ovu pitu!
I da sad tuka ne rastežen na dajo ni na širo, storila san van video-ricetu. Pa sad lepo stavite na se tarves, zasučite rukavi, na kraj stola stavite laptop al tablet al smartfon (ča već imate), takajte zvučniki, parićajte se ča van piše tu spreda na spiske i taknite oni buton ča piše play da morete skupa zmanun speć seljačku pitu od pora i skute!
Kako san se razveselila kad san cula domacu besedu i kako lepo povedas...
OdgovoriIzbrišiJa ti govorin "ti" as si lepa, mlada divojka a jako si razveselila jednu stareju sinjoru va dalekoj Kanade.
Iskala san kako storit domaci sir i nasla tvoj blog i malo pojacala da moren malo i zatancat ko ca san nekad kot divojka tancala.A sad ren malo pospijat ca se lepo znas paricat...
Puno lepeh pozdravi od Silvani s Kastva...