Pred malo san van povedela kako ćete storit domaći friški sir, al skutu kako ga zovu va dežele. To ste već navadili pa van neću o ten jopeta špjegat. Ma ono ča morda niste zapametili, al morda niste misleli da je važno, je - da ćapate sirutku, onu vodu od sira! A zač? Zato aš je žmuj sirutke - žmuj zdravja. Blago je kiselkasta, ma ča j' važneje je to da j' va njoj sačesa ča nan za telo dela dobro. Ima B vitamini ki nan trebaju za rast, za imunitet, a bome i za spametit se ča smo čera jili i kade smo bili i za skoncentrirat se na delo, a ne na monade mislit. Va sirutke ni niš masti, cukari, pa tako ni kalorij (oneh vražjeh spodobi ča nan su robu va čas store par broji preusku, vrah jin je matere, ten kalorijan), pa ako ste na kakove dijete, bilo bi ju dobro pit saki dan, aš nan i probavu dela boju. Lih je dobra i jušto za samo ohladit se po letnje vreline. A va nju morete i sačesa speštat, i voća i povrća, pa tako dobijete jako dobre i zdrave kombinacije.
Za četire peršone će rabit:
8 deci sirutke i
nekuliko voćkic, kad jih speštate da store okol 2 deci voćne kaše.
To van moru bit marelice, praskve, banane, naranče, limuni, grejpi, kivi, ananas, črišnje, višnje, ostružnice... ma se ča najdete kako gre štajon.
Ili morete speštat i povrće - špinaču, blitvu, merlin, malo petrsina, bilo ča ča se more jako speštat va kašu.
Nema komentara:
Objavi komentar